Ugnsbakad julsallad med söt nötdressing

Spela video Ugnsbakad julsallad med söt nötdressing
Foto: August Sandström & Mikael Göransson

Baka de kålsorter du tycker bäst om i ugnen och servera med en supergod dressing med rostade hasselnötter.


17 december 2015

Du behöver

Blandad kål

  • blomkål
  • savoykål
  • brysselkål
  • broccoli
  • spetskål
  • salt
  • olivolja

Nötdressing

  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl hasselnötter
  • 0,5 dl vit balsamico
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk honung

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg olika typer av kål i en stekpåse, häll på olivolja och blanda runt. Fördela i mindre delar om kålen är stor.
  3. Tillsätt lite sälta och olivolja, och försegla och massera påsen så att saltet och oljan blandas med kålen.
  4. Baka i ugn tills kålen är mjuk men spänstig.
  5. Varm nötdressing
    Grovhacka salladslök. Krossa hasselnötterna och rosta dem lätt i olivolja.
  6. Sautera löken och tillsätt honung, balsamico, soja och salt.
  7. Koka ihop till en simmig konsistens.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kockknivar från kända varumärken

Kockknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept