Ett riktigt gott fiskrecept som passar utmärkt till helgen. Den brynta smörmajonnäsen och de rostade hasselnötterna gör att rätten blir alldeles extra god.
Blanda saltlaken och lägg hälleflundran i den i 1 timme.
Sätt ugnen på 150 grader.
Bryn smöret till majonnäsen och låt det svalna.
Vispa äggulor med dijon och vinäger, droppa i olja och vispa, fortsätt att ha i olja och vispa tills majonnäsen tjocknar, fortsätt sedan att ha i det brynta smöret likadant. Smaka av med salt och svartpeppar.
Ta upp hälleflundran och torka av den, peppra och stek en gyllene yta i smör, kör klart i ugnen ca 10 minuter till 52 grader.
Hacka nötterna och rosta dom lite lätt i en torr stekpanna, ställ åt sidan.
Smält smöret i en stekpanna och lägg i vitlöksklyftorna som du skalat och mosat lite. Dela salladshuvudena i två och stek med snittytan ner tills dom fått en lite bränd yta. Smaka av med salt.
Lägg upp fisk, gemsallad och toppa med majonnäs och nötter.