Två sorters rårakor med smak av kantarell och rom blir en festlig förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Grovriv potatisen och krama ur all vätska. Blanda med salt.
Portionera ut potatisrivet till små kakor och stek i smör i ett plättjärn (eller stekpanna) först på ganska hög värme för att få en fin yta.
Platta till potatisen kärleksfullt och vänd efter ett par minuter när rårakan har fått lite fastare form och släpper från kanten. Stek några minuter på andra sidan också.
Kantarelltopping
Smörstek kantarellerna (när smöret slutat fräsa har det rätt temperatur).
Blanda samtidigt ihop crème fraiche med ost i en liten skål och kärna ur granatäpplet.
Garnera rårakan med västerbottenkräm, fyll på med kantareller, strö över granatäpplekärnor och toppa med persilja.
Dekorera gärna tallriken med balsamico.
Romtopping
Garnera rårakan med en stor klick av både smetana och rom. Strö över lite lök och avsluta med dill.