Två sorters auberginesill

Två sorters auberginesill

Auberginesill är ett perfekt vegetariskt alternativ på julbordet. Den inlagda sillen är vegansk, den med senap blir det om du byter ut honung och sötar med något annat.

20 december 2016

Du behöver

Inlagd auberginesill

  • 2 dl förvälld aubergine (räkna med att en aubergine motsvarar ungefär 4 portioner)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 0,5 dl morot, skivad
  • 0,5 dl purjolök, hackad

Senapssill på aubergine

  • 2 dl förvälld aubergine (räkna med att en aubergine motsvarar ungefär 4 portioner)
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk honung
  • 1 dl matolja (neutral)
  • 3 msk senap (valfri)
  • 1 dl dill, hackad
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Mät upp vatten, socker, ättika, lagerblad och kryddpepparkorn i en kastrull och låt koka upp. Ställ kastrullen åt sidan och låt lagen svalna.
  2. Skär auberginen i lagom stora bitar och koka dem i saltat vatten ungefär 10 minuter. Kokar man auberginen för länge riskerar den att bli mosig och gå sönder. Sila av kokvattnet och låt auberginen svalna.
  3. Skiva morot och hacka/skiva purjolöken. Fyll upp på burkar och varva den svalnade auberginen med lagen, morot och purjolöken.
Kommentera receptet

Fler goda recept