Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor

Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor
Foto: Tv4
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor

15 ingredienser

Gör en ny version med den klassiska julskinkan och servera den tunnskuren med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple.

Ingredienser

portioner
  • 1 rödbeta
  • 1 blad grönkål (stort)
  • 1 silverlök
  • 3 msk olja
  • 1 rött äpple
  • 12 skivor julskinka, tunt skuren

Pickellag

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 10 hela nejlikor

Senapskräm

  • 1 ägg
  • 2 msk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • 5 msk rapsolja

Gör så här

  1. Börja med senapskrämen genom att mixa äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Tillsätt sedan lite olja i taget tills den får en krämig konsistens.
  2. Skiva rödbetan tunt.
  3. Koka upp pickellagen med nejlika och lägg ner rödbetsskivorna. Ställ åt sidan och låt svalna i lagen.
  4. Dela grönkålsbladet i mindre bitar och stek i olja på hög värme tills det blir frasigt.
  5. Finhacka löken och blanda med 3 msk olja.
  6. Skär äpplet till tunna stavar.
  7. Servera genom att rulla julskinkan och de picklade rödbetorna, fördela senapskrämen ovanpå och toppa med grönkålen, äpplet och löken.