Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor

Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor
Foto: Tv4

Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor

0

15 ingredienser

Gör en ny version med den klassiska julskinkan och servera den tunnskuren med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple.

Ingredienser

portioner6
  • 1 rödbeta
  • 1 blad grönkål (stort)
  • 1 silverlök
  • 3 msk olja
  • 1 rött äpple
  • 12 skivor julskinka, tunt skuren

Pickellag

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 10 hela nejlikor

Senapskräm

  • 1 ägg
  • 2 msk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • 5 msk rapsolja

Gör så här

  1. Börja med senapskrämen genom att mixa äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Tillsätt sedan lite olja i taget tills den får en krämig konsistens.
  2. Skiva rödbetan tunt.
  3. Koka upp pickellagen med nejlika och lägg ner rödbetsskivorna. Ställ åt sidan och låt svalna i lagen.
  4. Dela grönkålsbladet i mindre bitar och stek i olja på hög värme tills det blir frasigt.
  5. Finhacka löken och blanda med 3 msk olja.
  6. Skär äpplet till tunna stavar.
  7. Servera genom att rulla julskinkan och de picklade rödbetorna, fördela senapskrämen ovanpå och toppa med grönkålen, äpplet och löken.