Hemgjort tunnbröd

34 röster
20 m
10 stycken
Tunnbröd från Nyhetsmorgon
Foto: Tv4

Klassiskt tunnbröd är enkelt att baka och passar perfekt som tillbehör till middagen, lunchen eller precis som det är med något gott tillbehör.

Visa mer
20 m
10 stycken

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 dl vatten, ljummet
  • olja, eller smör till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig.
  2. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs.
  3. Hetta upp en panna med olja eller smör och stek bröden ca 2 minuter. Vänd dem lite då och då så får de en jämn stekning med lagom mycket färg.
  4. Lägg direkt i folie eller handduk så de håller sig mjuka.
8 februari 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...