Tunna laxskivor på het tallrik

Tunna laxskivor på het tallrik
Foto: TV4

För att kunna laga den här speciella rätten krävs fyra tallrikar som tål ugnsvärme. Laxen tillagas sekundsnabbt på de heta tallrikarna.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 500 g lax i tunna skivor
  • grovt salt
  • grovmalen svartpeppar

Äppelsallad:

  • 1 grönt äpple
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 stjälk blekselleri
  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • salt och malen vitpeppar

Rucolaolja:

  • 1 kruka rucola
  • 1 dl olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Äppelsallad: Riv äpplet fint. Strimla bleksellerin fint. Blanda samman matlagningsyoghurt, rivet äpple, blekselleri, pepparrot, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  2. Rucolaolja: Mixa rucolabladen med så mycket olivolja att det blir en tjock sås. Krydda med salt och peppar. Ställ i rumstemperatur till servering.
  3. Sätt ugnen på 175°. När ugnen är varm, hetta upp tallrikarna i 5 minuter. Bre ut laxskivorna på de heta tallrikarna. Strö över grovt salt och grovmalen svartpeppar. klicka på äppelsallad och droppa över olivolja. Servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept