Tuna melt

Tuna melt
Foto: Mira Wickman
Frida Lund porträtt
Frida Lund porträtt

Tuna melt

14 ingredienser

20 m

"En av mina absoluta favoriter när det kommer till mat. För mackor är mat. Så är det bara. Tonfiskröran kan varieras i oändlighet men jag brukar ha någon form av bas jag går efter. Fett, syra och lite hetta. Brödet kan också varieras, från din torra helglimpa till vanligt formbröd." /Frisa Lund

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 schalottenlök
  • 100 g cornichons [ca 1 dl]
  • 1 msk inlagd jalapeño
  • 1 kruka dill (eller koriander)
  • 8 skivor formfranska
  • 150 g cheddarost, riven
  • 1 mozzarellaost, skivad [à 125 g]
  • 4 skivor ost (hamburgerost)
  • smör (till stekning)
  • surkål
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Häll av oljan från tonfisken och blanda samman tonfisk med majonnäs och crème fraiche.
  2. Hacka löken fint och slanta cornichons och jalapeño.
  3. Finhacka örterna och rör ihop.
  4. Lägg ost, röra och ost på hälften av bröden och sätt ihop dem två och två till toasts.
  5. Stek sedan i smör på båda sidorna, eller i smörgåsgrill, tills osten smält.
  6. Servera med surkål och koriander.