Tuna melt
Tuna melt
14 ingredienser
20 m
"En av mina absoluta favoriter när det kommer till mat. För mackor är mat. Så är det bara. Tonfiskröran kan varieras i oändlighet men jag brukar ha någon form av bas jag går efter. Fett, syra och lite hetta. Brödet kan också varieras, från din torra helglimpa till vanligt formbröd." /Frisa Lund
Ingredienser
- 2 burkar tonfisk i olja
- 2 msk majonnäs
- 1 msk crème fraîche
- 1 schalottenlök
- 100 g cornichons [ca 1 dl]
- 1 msk inlagd jalapeño
- 1 kruka dill (eller koriander)
- 8 skivor formfranska
- 150 g cheddarost, riven
- 1 mozzarellaost, skivad [à 125 g]
- 4 skivor ost (hamburgerost)
- smör (till stekning)
- surkål
- färsk koriander
Gör så här
- Häll av oljan från tonfisken och blanda samman tonfisk med majonnäs och crème fraiche.
- Hacka löken fint och slanta cornichons och jalapeño.
- Finhacka örterna och rör ihop.
- Lägg ost, röra och ost på hälften av bröden och sätt ihop dem två och två till toasts.
- Stek sedan i smör på båda sidorna, eller i smörgåsgrill, tills osten smält.
- Servera med surkål och koriander.