Tryfferade kroketter

koket.se
Tryfferade kroketter
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Tryfferade kroketter

11 ingredienser

40 m

Gör potatisen extra lyxig i helgen med tryffel! Det kommer snabbt bli ett nytt favorittillbehör. Om du blandar ner torkat bläkfiskbläck i pankoströbrödet får du underbara små svarta "tryfflar". Gott som snacks eller till söndagssteken.

Se Norbert Lang laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 0,5 kg mandelpotatis
  • 2 äggulor
  • 100 g hårdost, riven
  • 20-30 g tryffel
  • salt
  • vitpeppar
  • muskot

Panering

  • vetemjöl
  • ägg
  • pankoströbröd
  • frityrolja

Gör så här

  1. Skala, koka och ånga av potatisen.
  2. Pressa potatisen och rör i äggulor, riven ost och riven tryffel.
  3. Smaka av med salt, vitpeppar och muskot.
  4. Forma potatissmeten till små bollar som väger ca 20–30 gram.

Panering</B>

  1. Panera bollarna först i mjöl, sedan ägg och sist pankoströbröd. Fritera dem i olja som är 170–180 grader.