Tryffelrisoni med parmesan

0 röster

Du behöver

  • risoni

Sås till risonin

  • 40 g smör
  • 3 msk schalottenlök, finhackad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3,5 dl utspädd buljong (fisk/kalv/vegetarisk)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt (efter smak och vitpeppar från kvarn)
  • 100 g färsk tryffel, riven (eller så mycket plånboken tillåter)
  • ca 100 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Koka risonin i lättsaltat vatten lite längre än det står på förpackningen (10 min), den ska inte vara al dente
  2. Fräs löken i smöret, pudra över mjölet, rör om och späd med buljongen och det vita vinet. Tillsätt grädde, salt och vitpeppar, låt koka ihop.
  3. Mixa såsen, tillsätt risonin och den rivna tryffeln och parmesan. Servera gärna i portionsskålar eller djup tallrik.
29 september 2017