Tryffelrisoni med parmesan

Du behöver

  • risoni

Sås till risonin

  • 40 g smör
  • 3 msk finhackad schalottenlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3,5 dl utspädd buljong (fisk/kalv/vegetarisk)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt efter smak och vitpeppar från kvarn
  • 100 g färsk riven tryffel eller så mycket plånboken tillåter
  • ca 100 g riven parmesan

Gör så här

  1. Koka risonin i lättsaltat vatten lite längre än det står på förpackningen (10 min), den ska inte vara al dente
  2. Fräs löken i smöret, pudra över mjölet, rör om och späd med buljongen och det vita vinet. Tillsätt grädde, salt och vitpeppar, låt koka ihop.
  3. Mixa såsen, tillsätt risonin och den rivna tryffeln och parmesan. Servera gärna i portionsskålar eller djup tallrik.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept