Tryffelpasta, Isabella Morones recet

0 röster
60 min
4
tryffelpasta
Foto: Isabella Morrone

Denna tryffelpasta är helt otroligt magisk! Med mustig smak från både tryffelolja och färsk tryffel blir detta en riktigt lyxig helgmiddag att bjuda på!

60 min
4
4 portioner

Du behöver

  • ev 500 g durumvetemjöl
  • 6 ägg
  • 400 g smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 msk tryffelolja, gärna av bra kvalitet, typ tartuflanghe
  • 1 färsk tryffel (eller 3 msk hackad inlagd tryffel, kan även fungera med tryffelcreme)
  • salt
  • grovt salt

Gör så här

  1. Blanda allt i en degblandare.
  2. Dela degen i tre bitar, plasta in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i ca 30 minuter. Använd en pastamaskin eller kavla degen för hand på mjölad bänk.
  3. Kavla degen ca 3 mm och pudra den kavlade degen med lite durumvete, rulla sedan ihop degen, ungefär som en rulltårta.
  4. Skär sedan 1/2 cm breda tagliatelle rakt över rullen, veckla ut pastan och lägg på mjölad bricka.
  5. Låt vila en stund med en handduk på innan du kokar pastan.
  6. Koka upp en stor kastrull med vatten, salta rejält med grovt salt (ca 10g/liter) Koka upp ca 3 dl vatten med 200 gram smör i en annan kastrull som bör vara i större storlek. Ställ åt sidan.
  7. Koka pastan i ca 2 minuter.
  8. Häll av och lägg pastan i smörsåsen.
  9. Koka pastan i smörsåsen på hög värme och rör med en pincett så pastan blandas med såsen och blir krämig. Blir den för tjock, tillsätt lite vatten.
  10. Stäng av värmen.
  11. Tillsätt tryffelolja och smaka av, tillsätt eventuellt mer salt om det behövs.
  12. Fördela direkt på tallrik och riv över den färska tryffeln och servera.
30 juni 2020