Tryffelpannacotta med hallonmylta
Tryffelpannacotta med hallonmylta
5 ingredienser
20 m
En festlig tryffelpannacotta med hallonmylta gör sig fint som helgens dessert.
Se Norbert Lang laga receptet

Ingredienser
- 2 gelatinblad
- 0,25 vaniljstång
- 5 dl grädde
- 0,5 dl strösocker
- 5-10 g tryffel
- hallonmylta
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter.
- Skrapa ur vaniljstången och koka upp fröna med grädde och socker.
- Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i grädden.
- Kyl pannacottablandningen och riv i tryffeln när temperaturen nått cirka 70 grader, så smaken utvecklar sig.
- Rör i pannacottan medan den stelnar så tryffeln bli jämt fördelad. Men innan den har stelnad helt så häll upp den i portionsformar.
- Toppa med hallonmylta.