Tryffelpannacotta med hallonmylta

NYHET
tryffelpannacottat
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Tryffelpannacotta med hallonmylta

0

5 ingredienser

20 m

En festlig tryffelpannacotta med hallonmylta gör sig fint som helgens dessert.

Ingredienser

portioner
  • 2 gelatinblad
  • 0,25 vaniljstång
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 5-10 g tryffel
  • hallonmylta

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter.
  2. Skrapa ur vaniljstången och koka upp fröna med grädde och socker.
  3. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i grädden.
  4. Kyl pannacottablandningen och riv i tryffeln när temperaturen nått cirka 70 grader, så smaken utvecklar sig.
  5. Rör i pannacottan medan den stelnar så tryffeln bli jämt fördelad. Men innan den har stelnad helt så häll upp den i portionsformar.
  6. Toppa med hallonmylta.