Tryffelhollandaise

Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Tryffelhollandaise

0

7 ingredienser

20 m

Med tryffel i hollandaisesåsen blir den extra lyxig och god. Perfekt till en härlig helgmiddag.

Ingredienser

portioner4
  • 80 g smör
  • 2 äggulor
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 msk citronsaft
  • ca 0,5 krm salt
  • ca 1-3 krm worcestersås
  • 30 g tryffel, färsk mogen och riven

Gör så här

  1. Smält smöret och håll temperaturen på ca 50 grader.
  2. Blanda äggulor, vin och citronsaften i en kastrull. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknat och har en temperatur på ca 50 grader.
  3. Rör försiktigt ner det smälta smöret, droppvis i början och sedan i en fin stråle.
  4. Såsen är klar när spåren efter vispen blir kvar några sekunder. Smaka av med salt, worcestershiresås och riven tryffel.
TIPS!
läs mer
Spaghetti carbonara

Poppis med Isabella Morrone

Italienska favoriter

Läs mer