Tryffelhollandaise

0 röster
20 m
4

Med tryffel i hollandaisesåsen blir den extra lyxig och god. Perfekt till en härlig helgmiddag.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 80 g smör
  • 2 äggulor
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 msk citronsaft
  • ca 0,5 krm salt
  • ca 1-3 krm worcestershiresås
  • 30 g tryffel, färsk mogen och riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smält smöret och håll temperaturen på ca 50 grader.
  2. Blanda äggulor, vin och citronsaften i en kastrull. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknat och har en temperatur på ca 50 grader.
  3. Rör försiktigt ner det smälta smöret, droppvis i början och sedan i en fin stråle.
  4. Såsen är klar när spåren efter vispen blir kvar några sekunder. Smaka av med salt, worcestershiresås och riven tryffel.

Laddar fler recept...