Trippeltillagad pommes frites
Trippeltillagad pommes frites
3 ingredienser
2 h
"Trippelpompa, världens bästa pommes frites! Visst, den tar lite tid men det är SÅ värt det." /Erik Videgård
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 2 bakpotatisar, skalade
- rapsolja (eller matolja att fritera i)
- havssalt
Gör så här
- Skär potatisen i stavar som är ca 1 cm x 1 cm x potatisens längd.
- Skölj potatisen i rinnande vatten i 5 minuter.
- Koka potatisen i vatten tills den precis börjar bli mjuk (+70 grader). Sila av och kyl på ett galler i en timme.
- Hetta upp oljan till 130 grader och fritera potatisen tills en yta ”glas” bildats, det tar ca 5 minuter.
- Kyl potatisen på galler i 30 minuter.
- Hetta upp oljan till 190 grader och fritera potatisen tills den blir mörkt gyllenbrun, salta och låt rinna av på hushållspapper.