Trippeltillagad pommes frites

koket.se
Trippeltillagad pommes frites
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Trippeltillagad pommes frites

3 ingredienser

2 h

"Trippelpompa, världens bästa pommes frites! Visst, den tar lite tid men det är SÅ värt det." /Erik Videgård

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Ställ frågor om receptet och upptäck Eriks magiskt goda rätter på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 bakpotatisar, skalade
  • rapsolja (eller matolja att fritera i)
  • havssalt

Gör så här

  1. Skär potatisen i stavar som är ca 1 cm x 1 cm x potatisens längd.
  2. Skölj potatisen i rinnande vatten i 5 minuter.
  3. Koka potatisen i vatten tills den precis börjar bli mjuk (+70 grader). Sila av och kyl på ett galler i en timme.
  4. Hetta upp oljan till 130 grader och fritera potatisen tills en yta ”glas” bildats, det tar ca 5 minuter.
  5. Kyl potatisen på galler i 30 minuter.
  6. Hetta upp oljan till 190 grader och fritera potatisen tills den blir mörkt gyllenbrun, salta och låt rinna av på hushållspapper.