• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Trippelpompa

POPULÄRT
Trippelpompa
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Trippelpompa

4 steg att laga

3 ingredienser

2 h

”Jag har gjort den förr och kommer att göra den igen. Med inspiration från Heston Blumenthal gör jag pommes frites. Hestons tar ett par dagar att göra, mina tar ett par timmar.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner1 sats
  • bakpotatis
  • salt
  • olja, till fritering

Gör så här

  1. Börja med att skära ner bakpotatis till stavar på 3/4 cm x 3/4 cm x potatisens längd.
  2. Koka stavarna i saltat vatten tills de är al dente, testa med en sticka. Klappa stavarna torra och låt dem kallna.
  3. Fritera en första gång i 120-gradig olja i ca. 5 minuter utan att de tar färg, låt rinna av och svalna.
  4. Före servering friteras stavarna igen nu i 190-gradig olja tills de blir gyllene. Låt pommes friten rinna av, salta och njut med hemslagen majonnäs.