Trillingnöt på nytt vis

Spela video Trillingnöt på nytt vis
Foto: Sara Aasum Hultberg

Vi är många som saknar trillingnöten i pralinaskarna. Men häng inte läpp, konditor Sara har uppgraderat trillingnöten till nya nivåer med hjälp av rostade macadamianötter, nougat och mörk choklad.

14 december 2016

Du behöver

  • 100 g rostade macadamianötter
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • 150 g hasselnötsnougat
  • 150 g mörk choklad
  • havssalt

Gör så här

  1. Koka upp vatten med socker i en liten kastrull, koka tills du ser att sockerlagen börjar få lite färg. Lägg då i nötterna och rör runt tills nötterna blir vita och separerar från varandra. Låt svalna.
  2. Smält hasselnötsnougaten och doppa nötterna i, lägg ihop 3 och 3 och låt stelna. Doppa eventuellt flera lager.
  3. Smält sedan den mörka chokladen, temperera eventuellt och doppa trillingnötterna.
  4. Spritsa tunna streck av choklad på och dekorera med havssalt. Låt stelna.
Kommentera receptet

Fler goda recept