Tre sorters italiensk piadina

Tre sorters piadina
Foto: TV4

Tre sorters italiensk piadina

7

16 ingredienser

10 min

Piadina är en typ av varm macka som du gör på nolltid. En perfekt snabblunch som är vanlig i norra Italien. 

läs mer
Piadina Zeta produktbild

Zeta Piadina

Piadina - snabbmat på italienskt vis som passar till lunch, mellanmål eller middag.

Läs mer

Ingredienser

portioner2 av varje sort

Piadina med ricotta och prosciutto cotto

  • 2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 6 skivor Zeta Prosciutto Cotto
  • ca 6 msk Zeta Ricotta
  • Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)

Piadina med mortadella och mozzarella

  • 2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 6 skivor Zeta Mortadella
  • 2 Zeta Mozzarella (à 125 g)
  • Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)

Piadina med mozzarella, tomat och basilika

  • 2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 2 Zeta Mozzarella (à 125 g)
  • 1 bifftomat
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
  • Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Piadina med ricotta och prosciutto cotto
    Stryk ut ett generöst lager med ricotta på brödet. Täck med prosciutto cotto på en halvan.
  2. Lägg i en varm stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder och vik sedan över den otäckta halvan av brödet. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene.
  3. Piadina med mortadella och mozzarella
    Låt mozzarellan rinna av väl. Skär den i tjocka skivor. Lägg på mozzarella och mortadella på ena halvan av brödet.
  4. Lägg i stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder och vik sedan över den otäckta halvan. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene och osten har smält.
  5. Piadina med mozzarella, tomat och basilika
    Skär mozzarellan i skivor och lägg den på hushållspapper. Halvera tomaten och skär i tjocka skivor.
  6. Lägg mozzarella, tomater och basilika på ena halvan av brödet. Ringla på lite olivolja, strö över salt och mal över peppar.
  7. Lägg i stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder och vik sedan över den otäckta halvan. Stek på båda sidor i stekpanna tills gyllene och osten har smält.
TIPS!
läs mer
Krispig pizza med tomatsås, mozzarella och prosciutto crudo

Gratis matlagningskurs online!

Gå vår kurs med Isabella Morrone - Isabellas Italienska kök.

Läs mer