Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)
Piadina med mortadella och mozzarella
2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
6 skivor Zeta Mortadella
2 Zeta Mozzarella (à 125 g)
Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)
Piadina med mozzarella, tomat och basilika
2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
2 Zeta Mozzarella (à 125 g)
1 bifftomat
0,5 kruka färsk basilika
Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)
flingsalt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Piadina med ricotta och prosciutto cotto
Stryk ut ett generöst lager med ricotta på brödet. Täck med prosciutto cotto på en halvan.
Lägg i en varm stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder och vik sedan över den otäckta halvan av brödet. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene.
Piadina med mortadella och mozzarella
Låt mozzarellan rinna av väl. Skär den i tjocka skivor. Lägg på mozzarella och mortadella på ena halvan av brödet.
Lägg i stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder och vik sedan över den otäckta halvan. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene och osten har smält.
Piadina med mozzarella, tomat och basilika
Skär mozzarellan i skivor och lägg den på hushållspapper. Halvera tomaten och skär i tjocka skivor.
Lägg mozzarella, tomater och basilika på ena halvan av brödet. Ringla på lite olivolja, strö över salt och mal över peppar.
Lägg i stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder och vik sedan över den otäckta halvan. Stek på båda sidor i stekpanna tills gyllene och osten har smält.