Tre sorters betor med vinaigrette
Tre sorters betor med vinaigrette
10 ingredienser
30 m
Tre sorters betor med vinaigrette, ärtonaisse och groddar är en fräsch och vacker rätt att avnjuta.
Ingredienser
- 8 betor (olika sorter)
- 1 lök
- 3 msk olivolja
- 2 msk vinäger
- svartpeppar
- salt
- 1 ask mâchesallad
- 1 dl ärtonaise (eller vegansk crème fraiche)
- 1 dl rostade solrosfrön
- rödbetsgroddar (eller vitlöksgroddar)
Gör så här
- Koka en gulbeta med en rödbeta i ca 20 minuter. Exakt tid beror på storleken på betorna.
- Skölj betorna samt skala och dela dem för hand (utan kniv) så det blir naturligt.
- Råhyvla en polkabeta och salta den lätt.
- Finhacka löken och fräs hacket i olivolja. Låt löken svalan och tillsätt sedan vinägern.
- Slå lökblandningen över polkabetan och vänd ner rödbetan och gulbetan.
- Salt och peppra.
- Servera betorna med mâchesallad och spritsa på lite ärtonaise samt toppa med groddar och solrosfrön.