Tre salta tilltugg

2 röster
4
Tre salta tilltugg
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • Selleri med ädelost och valnötter
  • 1 stjälkselleri
  • 125 g ädelost
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 dl hackad valnötter

Kavring med rökt lax:

  • 5 skivor kavring
  • bordsmargarin
  • 5 skivor kallrökt lax
  • 5 msk kapris
  • malen svartpeppar

Knäckesnittar med skinka:

  • 10 små bitar knäckebröd
  • bordsmargarin
  • 10 små skivor kokt skinka
  • 2 hela inlagda rödbetor
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk riven pepparrot
  • salt och malen vitpeppar
  • kryddkrasse

Gör så här

  1. Knäckesnittar med skinka: Skär rödbetorna i små, tunna klyftor. Blanda samman matlagningsyoghurt, rödbetor, pepparrot, salt och peppar. Bre knäckesnittarna med bordsmargarin. Fördela skinksivorna på brödet. Lägg 2 tsk rödbetsblandning på varje snitt. Dekorera med kryddkrasse.
  2. Selleri med ädelost och valnötter: Riv ädelosten grovt. Blanda samman osten med crème fraiche. Skär sellerstjälkarna i 10 cm stänger. Fyll stängerna med oströran och strö över valnötter.
  3. Kavring med rökt lax: Ta ut runda bitar av kavringskivorna. Bre med bordsmargarin. Dela laxskivorna på längden. Fördela dem på kavringen. Strö över kapris och peppra.
11 augusti 2009

Fler goda recept