Vanlig pizza blir lyx med spansk serrano- eller italiensk parmaskinka och äkta buffelmozzarella. Använd rikligt med mjöl när du formar degen så att den inte klibbar.
Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i en bunke, häll på vattnet och rör om så att jästen löser sig, tillsätt olivolja, salt och 5 dl mjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca 30 minuter.
Dela tomaterna, skär i små klyftor och ta bort kärnhuset. Plocka basilikabladen och skär osten i tunna skivor. Kavla ut degen till pizzabottnar, ca 4 mm tjocka och 10 cm i diameter. Doppa de utkavlade bottnarna i mjöl och skaka sedan bort överflödigt mjöl.
Lägg pizzorna på grillen, inte för nära glöden, och grilla i 2–3 minuter på ena sidan. Vänd, lägg på osten och grilla ytterligare ca 2 minuter. Fördela tomat, basilika och skinka på pizzorna, ringla lite olivolja över och servera.