Trädgårdsdipp

Klas Lindberg
Klas Lindberg

Trädgårdsdipp

6 ingredienser

20 m

"En riktigt knalligt och grön dipp. Gör gärna lite extra olja och spara den i frysen. Tina oljan och rippla sedan lite av den i en ljus vitvinssås för att få vackra och goda droppar som kontrast i såsen." /Klas Lindberg

Ingredienser

portioner sats
  • 3 dl rapsolja
  • 2 dl gröna blad (t.ex. nässla och löktrav eller persilja och spenat)
  • 0,5 äggula
  • 0,5 tsk senap
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Värm oljan till 60 grader och mixa slätt med bladgrönt, det tar ett par minuter i en kannmixer.
  2. Sila och låt oljan svalna något.
  3. Vispa samman en majonnäs av äggula, senap och vinäger. Droppa långsamt ner oljan tills det blir en slät emulsion.
  4. Servera dippen med krispiga grönsaker så som spenat, rädisor eller små späda gurkor.