Trädgårdsdipp
Trädgårdsdipp
6 ingredienser
20 m
"En riktigt knalligt och grön dipp. Gör gärna lite extra olja och spara den i frysen. Tina oljan och rippla sedan lite av den i en ljus vitvinssås för att få vackra och goda droppar som kontrast i såsen." /Klas Lindberg
Ingredienser
- 3 dl rapsolja
- 2 dl gröna blad (t.ex. nässla och löktrav eller persilja och spenat)
- 0,5 äggula
- 0,5 tsk senap
- 0,5 tsk vitvinsvinäger
- salt
Gör så här
- Värm oljan till 60 grader och mixa slätt med bladgrönt, det tar ett par minuter i en kannmixer.
- Sila och låt oljan svalna något.
- Vispa samman en majonnäs av äggula, senap och vinäger. Droppa långsamt ner oljan tills det blir en slät emulsion.
- Servera dippen med krispiga grönsaker så som spenat, rädisor eller små späda gurkor.