Pepparkaksknäck
Pepparkaksknäck
7 ingredienser
Använd helst termometer för att få knäcken perfekt! /Tove Nilsson
Receptet ger ca 35 stycken.
Kulprov gör du genom att droppa i lite smet i ett glas med iskallt vatten. Om smeten stelnar och går att rulla till en liten kula är knäcken klar.
Alla Toves recept hittar du
Ingredienser
- 2 dl strösocker
- 2 dl ljus sirap
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk smör
- 0,5 dl hasselnötter, hackade
- 0,5 tsk pepparkakskrydda
- flingsalt
Gör så här
- Koka ihop socker, sirap, grädde och smör i en stor kastrull.
- Koka utan omrörning till 135 grader eller gör ett kulprov.
- Ställ ut knäckformar på en plåt.
- Drag av knäcksmeten från värmen och rör snabbt i den hackade mandeln och pepparkakskryddorna.
- Fyll försiktigt knäckformarna med smet.
- Toppa med lite flingsalt.
- Låt knäcken kallna och stelna.
- Förvara i lufttät burk.