Svamptapenade

Svamptapenade
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Svamptapenade

0

8 ingredienser

Mixa egen svamptapenade på sardellfiléer, vitlök samt trattkantareller, karljohan, svart trumpetsvamp eller rödgul trumpetsvamp.

Ingredienser

  • 350 g svamp (t ex trattkantarell, karljohan, svart trumpetsvamp eller rödgul trumpetsvamp)
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • 4 sardellfiléer
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk vit tryffelolja
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa och stek svampen.
  2. Mixa tillsammans med timjan, sardeller, vitlök och olja till en puré.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll i små väl rengjorda burkar och toppa med olja. Sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Svamptapenaden håller i upp till 1 månad i oöppnad burk.