Tortiglioni med salciccia- & ricottasås

Tortiglioni med salciccia- & ricottasås
Foto: TV4

Tortiglioni med salciccia- & ricottasås

32

14 ingredienser

45 m

Den här pastan går inte av för hackor, galet god med sin salcicciakorv och ricottasås!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.



Ingredienser

portioner4
  • 400 g rigatoni (eller tortiglioni)
  • 350 g färsk salsicciakorv
  • 1 rödlök
  • 200 g ricotta
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl mejram (eller oregano, färsk)
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • 2 dl pecorinoost, färskriven

Gör så här

  1. Hacka löken och dra av skinnet från salsiccian samt dela den i små bitar.
  2. Rör eller vispa ricottan till en jämn och slät smet. 

  3. Hetta upp olivolja med peperoncinon i en rymlig kastrull och fräs salsicciabitarna i 
oljan utan att de tar färg. Tillsätt lök och fänkålsfrön, rör om och häll sedan i vinet. Låt det ånga in.
  4. Ta upp peperoncinon (som kastas). Blanda i tomater, mejram, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen koka i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och kasta lagerbladet. 

  5. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör försiktigt i ricotta och pecorino.
  6. Servera pastan rykande het med salsicciasåsen. Strö gärna, lite extra pecorino över portionerna.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer