Tortiglioni med salciccia- & ricottasås

18 röster
45 m
4

Den här pastan går inte av för hackor, galet god med sin salcicciakorv och ricottasås!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.



Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 400 g rigatoni eller tortiglioni
  • 350 g salsiccia, italiensk, helst färsk
  • 1 rödlök
  • 200 g ricotta
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl mejram eller oregano, färsk (eller 1 tsk torkad)
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • 2 dl färskriven pecorinoost

Gör så här

  1. Hacka löken och dra av skinnet från salsiccian samt dela den i små bitar.
  2. Rör eller vispa ricottan till en jämn och slät smet. 

  3. Hetta upp olivolja med peperoncinon i en rymlig kastrull och fräs salsicciabitarna i 
oljan utan att de tar färg. Tillsätt lök och fänkålsfrön, rör om och häll sedan i vinet. Låt det ånga in.
  4. Ta upp peperoncinon (som kastas). Blanda i tomater, mejram, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen koka i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och kasta lagerbladet. 

  5. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör försiktigt i ricotta och pecorino.
  6. Servera pastan rykande het med salsicciasåsen. Strö gärna, lite extra pecorino över portionerna.
10 september 2018

Laddar fler recept