• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tortiglioni med salciccia- & ricottasås

Tortiglioni med salciccia- & ricottasås
Foto: TV4

Tortiglioni med salciccia- & ricottasås

6 steg att laga

14 ingredienser

45 m

Den här pastan går inte av för hackor, galet god med sin salcicciakorv och ricottasås!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.



Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g rigatoni (eller tortiglioni)
  • 350 g färsk salsicciakorv
  • 1 rödlök
  • 200 g ricotta
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl mejram (eller oregano, färsk)
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • 2 dl pecorinoost, färskriven

Gör så här

  1. Hacka löken och dra av skinnet från salsiccian samt dela den i små bitar.
  2. Rör eller vispa ricottan till en jämn och slät smet. 

  3. Hetta upp olivolja med peperoncinon i en rymlig kastrull och fräs salsicciabitarna i 
oljan utan att de tar färg. Tillsätt lök och fänkålsfrön, rör om och häll sedan i vinet. Låt det ånga in.
  4. Ta upp peperoncinon (som kastas). Blanda i tomater, mejram, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen koka i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och kasta lagerbladet. 

  5. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör försiktigt i ricotta och pecorino.
  6. Servera pastan rykande het med salsicciasåsen. Strö gärna, lite extra pecorino över portionerna.