Tortellini med citron- och räksås

Tortellini med citron- och räksås

Tortellini med citron- och räksås

11 ingredienser

15 m

En riktigt festlig rätt som är rolig att bjuda på när man är flera. Räkor, smör, citron och parmesan.. Och så färsk tortellini, blir väl inte bättre än så här!?

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Rana Tortelloni Ricotta och spenat
  • 200 g skalade räkor
  • smör, till stekning
  • 1 tsk citronpeppar
  • 50 g smör
  • 1 citron, skalet och saften
  • 1,5 dl parmesanost
  • 1 dl spenat
  • salt
  • peppar
  • persilja, som garnering

Gör så här

  1. Stek räkorna i en klick smör på hög värme i en stekpanna. Krydda med citronpeppar. När de är färdigstekta så lägg dem åt sidan på en tallrik.
  2. Smält smöret i samma stekpanna och tillsätt det rivna citronskalet. Salta och peppra efter smak.
  3. Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Tillsätt citronsaft till såsen i pannan och sedan parmesanosten. Låt osten smälta. Ha i en näve bladspenat och räkorna.
  5. Ha i tortellinin och räkorna och blanda tills tortellinin är täckt av såsen. Servera med hackad persilja och eventuellt lite mer parmesanost.