Tortellini med citron- och räksås

Tortellini med citron- och räksås

Tortellini med citron- och räksås

11 ingredienser

15 m

En riktigt festlig rätt som är rolig att bjuda på när man är flera. Räkor, smör, citron och parmesan.. Och så färsk tortellini, blir väl inte bättre än så här!?

Ingredienser

  • 1 förp Rana Tortelloni Ricotta och spenat
  • 200 g skalade räkor
  • smör, till stekning
  • 1 tsk citronpeppar
  • 50 g smör
  • 1 citron, skalet och saften
  • 1,5 dl parmesanost
  • 1 dl spenat
  • salt
  • peppar
  • persilja, som garnering

Gör så här

  1. Stek räkorna i en klick smör på hög värme i en stekpanna. Krydda med citronpeppar. När de är färdigstekta så lägg dem åt sidan på en tallrik.
  2. Smält smöret i samma stekpanna och tillsätt det rivna citronskalet. Salta och peppra efter smak.
  3. Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Tillsätt citronsaft till såsen i pannan och sedan parmesanosten. Låt osten smälta. Ha i en näve bladspenat och räkorna.
  5. Ha i tortellinin och räkorna och blanda tills tortellinin är täckt av såsen. Servera med hackad persilja och eventuellt lite mer parmesanost.