Torta fritta - friterat bröd från Parma

Torta fritta - friterat toscanskt bröd
Foto: TV4

Torta fritta - friterat bröd från Parma

6 ingredienser

1 h

Ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där det äts som snacks, gärna ihop med charkuterier och prosecco i glaset.

Fler tips från Zeta!
Zeta Extra jungfruolivolja Classico produkt NY

Fler tips från Zeta!

Zetas Extra jungfruolivolja Classico har en jämn och fyllig smak av oliver och har ett brett användningsområde.

Läs mer

Ingredienser

  • 13 g jäst, färsk
  • 1 dl vatten, fingervarmt
  • 130 g tipo 00 mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • Zeta Rapsolja, till fritering (eller Zeta Solrosolja)

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och blanda runt. Tillsätt mjöl, salt och olivolja.
  2. Blanda runt till en jämn deg. Om degen är väldigt lös, tillsätt lite mer mjöl arbeta tills degen släpper från kanterna. Jäs under bakduk i ca 40 minuter.
  3. Hetta upp olja till 180 grader i en kastrull.
  4. Kavla ut degen riktigt tunt på mjölat underlag. Skär ut små fyrkanter.
  5. Fritera dem direkt i oljan i omgångar. Lyft upp dem när de har blivit som små kuddar fyllda med luft, det tar ca 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Salta de nyfriterade kuddarna och lägg upp i en vacker skål. Servera direkt med charkuterier.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pastasallad med pesto och parmesan

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta.

Läs mer