Torrimma torsken med lite salt och socker runt fisken. Fisken står bäst i rumstemperatur ca 20–30 minuter före stekning.
Stek sedan torsken i smör till en innertemperatur på 56 grader.
Pressad mandelpotatis
Koka potatisen med en hel lök i saltat vatten för bättre smak. Pressa sedan i en potatispress
Pepparrotsskum
Mixa crème fraîche, riven pepparrot och citronsaft i en kastrull på låg värme.Tillsätt salt och peppar. Mixa med en stavmixer eller till en skummig konstisens.
Saffranssås
Finhacka löken.
Lägg smöret i en pannan och fräs lök och morot tills löken är lätt brynt.
Häll i grädden i pannan och koka upp.
Sänk sedan värmen och låt sjuda. Tillsätt buljongen, rör om och tillsätt sedan saffran. Mängden saffran kan du variera efter eget tycke och smak.
Tillsätt sirap samt smaka av med salt och peppar.
Sila av såsen för en silkeslen sås, går också bra utan. Blanka av med en liten klick smör mot slutet och red eventuellt med maizenaredning.