Torsk alumettes med kaviarsås

Torsk alumettes med kaviarsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Torsk alumettes med kaviarsås

8 ingredienser

Enkelt och smakrikt. Alumettes är grönsaker skurna i tändsticksstora strimlor.

Ingredienser

portioner
  • 800 g torskfilé
  • 2 små morötter, finstrimlade
  • 0,5 purjolök, finstrimlad
  • ca 50 g rotselleri, finstrimlad
  • smör

Sås:

  • 2 dl gräddfil
  • 1 förp röd stenbitsrom
  • 2 msk dill, hackad

Gör så här

  1. Blanda såsen och låt den dra.
  2. Sjud grönsakerna hastigt med mycket lite lättsaltat vatten i en panna. Ta upp dem och låt dem rinna av.
  3. Klicka ner lite smör i pannan och sjud fisken klar. Lägg upp på fat.
  4. Smörsväng grönsakerna varma och lägg över. Servera med såsen.