Torikatsu - krispig kyckling med kimchislaw

POPULÄRT
koket.se
torikatsu med kimchislaw
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Torikatsu - krispig kyckling med kimchislaw

23 ingredienser

30 min

Jennie bjuder på en riktigt härlig middag som passar lika bra till vardag som fest. Minutfiléer av kyckling paneras i panko och steks frasiga, till dem serveras en krämig coleslawvariant med kimchi. Magiska smakkombinationer som du kommer vilja äta igen och igen och igen.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Torikatsu

  • 4 kycklingfiléer (minutfiléer, utbankade) [à 150 g]
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade (stora)
  • 3-4 dl pankoströbröd
  • salt
  • neutral olja, att steka i

Kimchislaw

  • 0,5 spetskål, tunt strimlad
  • 1 morot, riven
  • 1 äpple, finhackat
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk gochugaru (koreansk chilipeppar, eller 50/50 chiliflakes/paprikapulver)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja

Sojamajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja

Tillbehör

  • japanskt ris
  • 1 msk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till kimchislawn. Ställ åt sidan.
  2. Banka ut kycklingfiléerna lätt. Salta kycklingen, panera sen i först mjöl, sen i vispat ägg och till sist i panko.
  3. Stek kycklingen i generöst med olja till gyllene och frasig på båda sidor. Låt gärna rinna av på galler så behåller man frasigheten bäst.
  4. Blanda majonnäs med soja och sesamolja. Ställ åt sidan.
  5. Skiva upp den frasiga torikatsun och servera genast med kimchislaw, sojamajonnäs, japanskt ris. Strö på lite svarta sesamfrön vid servering.