Tony Irvings lever hot pot
Tony Irvings lever hot pot
13 ingredienser
Lever på ett enkelt sätt.
Ingredienser
- 450 g lammlever, delad i smala delar
- 30 g strösocker
- salt
- peppar
- 30 g smör
- 1 msk olja
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök, krossad
- 2 tsk worcestersås
- 1 tsk torkade mixade örter
- 3 skivor bacon
- 1 förp krossade tomater
- vitt bröd typ Grekiskt lantbröd
Gör så här
- Häll salt, peppar och socker över lammlevern på båda sidorna.
- Smält smöret i en stor korvpanna och fritera levern lite grann i 3 minuter, vänd en gång eller tills den är kokt, men lite rosa i mitten. Ta åt sidan.
- Hetta upp olja i kastrull, lägg till lök, bacon (delat i småbitar), vitlök och stek i 5 minuter.
- Rör ihop socker, worcester sauce, örter, tomater och häll ner i grytan.
- Lägg ner levern, koka på låg värme i 10 minuter till såsen tjocknat.