Tonka bean-parfait med hallon

Tonka bean-parfait med hallon
Foto: TV4

Tonka bean-parfait med hallon

Av: Elin - Skellefteå

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

5 h 20 min

Lättgjord parfait med smak av tonkaböna serverad på en syrlig spegel av hallonsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Parfait

  • 1 tonkaböna
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Hallonspegel

  • 100 g hallon
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vatten

Till garnering

  • färsk mynta
  • färska hallon

Gör så här

Parfait

  1. Riv tonkabönan.
  2. Vispa äggulor, florsocker och tonkan poröst. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Frys i 4-5 timmar. Låt stå i kylen ca 30 min före servering.

Hallonspegel

  1. Koka upp hallon, socker och vatten i en kastrull.
  2. Mosa hallonen med visp och låt koka några minuter. Sila bort kärnorna och låt sedan svalna i kylen tills det är dags för servering.
  3. Toppa efterrätten med färsk mynta och några färska hallon.