Tonfiskröra på rågbröd

NYHET
Tonfiskröra på rågbröd
Sara Begner
Sara Begner

Tonfiskröra på rågbröd

16 ingredienser

20 min

En riktigt krämig tonfiskröra slår alltid rätt. Denna variant med smak av ägg, citron och persilja - så smarrigt! Servera på rågbröd eller varför inte på bakad potatis eller till sallad, perfekt lunch eller vardagsmiddag.

Ingredienser

portioner

Till servering

  • 8 skivor rågbröd
  • 8 salladsblad
  • 0,5 citron
  • krasse

Tonfiskröra

  • 4 potatisar, kokta [ca 400 g]
  • 2 ägg, kokta
  • 0,5 rödlök
  • 2 förp tonfisk i vatten [à 185 g]
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 dl färsk oregano, hackad
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och ägg i små tärningar. Skala och hacka rödlöken. Låt tonfisken rinna av.
  2. Blanda potatis, ägg, lök, tonfisk, majonnäs, gräddfil, kapris, oregano och persilja i en skål. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Lägg salladsbladen på brödskivorna och fördela tonfiskröran ovanpå. Skär citronen i klyftor.
  4. Toppa eventuellt smörgåsarna med smörgåskrasse och servera med citronklyftor.