Tonfisk ”Sando”
Tonfisk ”Sando”
21 ingredienser
30 m
Tonfisk ”Sando” med citruskräm, gräslök och avruga är en festlig och god rätt att njuta av i helgen. Vill du göra en version med schnitzel är även dett ett gott tips!
Ingredienser
Macka med tonfisk
- 1 ägg
- 200 g tonfisk
- 1 msk majonnäs
- 1 msk crème fraîche
- 1 msk gräslök, skuren
- 30 g avrugacaviar
- 1 tsk yuzu-kosho
- salt
- peppar
- 2 skivor vitt bröd
Macka med fläskschnitzel
- 1 fläskschnitzel
- 2 msk vetemjöl
- 1 ägg
- 2 dl pankoströbröd
- salt
- peppar
- 2 skivor vitt bröd
- majonnäs (japansk)
- tonkatsusås
- 8 skivor inlagd gurka
- salladsblad
Gör så här
Macka med tonfisk
- Börja med att koka ägg i 7 minuter. Kyl sedan ner dem och hacka dem.
- Tärna tonfisken och blanda med majonnäs, crème fraîche, gräslök, hackat ägg, avrugacaviar och yuzu-kosho. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ett lager tonfiskröra på ena brödskivan, toppa med en ny skiva och dela sedan mackan i två delar.
Macka med fläskschnitzel
- Panera schnitzel i mjöl, ägg och panko.
- Fritera gyllene och lägg på papper för att sedan krydda med salt och peppar.
- Pensla brödet med japanskt majonnäs och tonkatsusås.
- Lägg gurka på ena brödskivan, fläskschnitzel på den andra och sätt ihop macka.
- Dela mackan i två delar och servera.