Tonfisk ”Sando”

Tonfisk ”Sando”
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tonfisk ”Sando”

21 ingredienser

30 m

Tonfisk ”Sando” med citruskräm, gräslök och avruga är en festlig och god rätt att njuta av i helgen. Vill du göra en version med schnitzel är även dett ett gott tips!

Ingredienser

portioner

Macka med tonfisk

  • 1 ägg
  • 200 g tonfisk
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 msk gräslök, skuren
  • 30 g avrugacaviar
  • 1 tsk yuzu-kosho
  • salt
  • peppar
  • 2 skivor vitt bröd

Macka med fläskschnitzel

  • 1 fläskschnitzel
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • peppar
  • 2 skivor vitt bröd
  • majonnäs (japansk)
  • tonkatsusås
  • 8 skivor inlagd gurka
  • salladsblad

Gör så här

Macka med tonfisk

  1. Börja med att koka ägg i 7 minuter. Kyl sedan ner dem och hacka dem.
  2. Tärna tonfisken och blanda med majonnäs, crème fraîche, gräslök, hackat ägg, avrugacaviar och yuzu-kosho. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ett lager tonfiskröra på ena brödskivan, toppa med en ny skiva och dela sedan mackan i två delar.

Macka med fläskschnitzel

  1. Panera schnitzel i mjöl, ägg och panko.
  2. Fritera gyllene och lägg på papper för att sedan krydda med salt och peppar.
  3. Pensla brödet med japanskt majonnäs och tonkatsusås.
  4. Lägg gurka på ena brödskivan, fläskschnitzel på den andra och sätt ihop macka.
  5. Dela mackan i två delar och servera.