Toms inlagda gurka

koket.se
Toms inlagda gurka
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Toms inlagda gurka

6 ingredienser

En frisk och härlig inläggning med asiatisk touch där citrusfrukten yuzu står för fräschör och ingefära bidrar med lite hetta. Tom tipsar om att den passar till det mesta men lite extra bra till lax och kyckling.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 dl yuzujuice
  • 0,5 dl färsk ingefära, riven

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten tillsammans med yuzu och ingefära i en kastrull.
  2. Ta från värmen och låt stå i kylen 8 timmar.
  3. Skala gurkan, gärna lite slarvigt så att det finns lite grönt skal kvar här och där.
  4. Skär gurkan i tunna skivor, gärna på mandolin.
  5. Lägg gurkan i en ren glasburk. Häll på lagen så att den täcker. Förvara i kylen. Låt stå minst 8 timmar före servering.