Tommys bästa pastasallad

Tommys bästa pastasallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

Tommys bästa pastasallad

14 ingredienser

25 m

Enkel, vegetarisk pastasallad med zucchini, paprika och tomater. Serveras med krämig örtdressing.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 400 g pasta
  • 200 g zucchini
  • 100 g röd paprika
  • 100 g körsbärstomater

Till dressingen

  • 4 msk chilisås
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl kalamataoliver utan kärnor
  • 0,5 dl kapris
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda chilisås med rödvinsvinäger, vatten och olivolja. Smaka av med svartpeppar.
  2. Finhacka bananschalottenlök, oliver, kapris och soltorkade tomater och blanda ner i dressingen. Skär ner hälften av basilika och persilja i dressingen.
  3. Skär zucchini, cocktailtomater och röd paprika i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Krydda grönsakerna med flingsalt och peppar.
  4. Koka pennepasta i saltat vatten tills den är al dente.
  5. Tillsätt dressingen och den avhällda, varma pastan i skålen med grönsaker och blanda.
  6. Toppa med hackad basilika och persilja. Servera pastasalladen som den är, eller med valfritt tillbehör.