Tommys bästa pastasallad
Tommys bästa pastasallad
14 ingredienser
25 m
Enkel, vegetarisk pastasallad med zucchini, paprika och tomater. Serveras med krämig örtdressing.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 400 g pasta
- 200 g zucchini
- 100 g röd paprika
- 100 g körsbärstomater
Till dressingen
- 4 msk chilisås
- 2 dl olivolja
- 1 msk vatten
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl kalamataoliver utan kärnor
- 0,5 dl kapris
- 1 bananschalottenlök
- 1 kruka basilika
- 1 kruka persilja
Gör så här
- Blanda chilisås med rödvinsvinäger, vatten och olivolja. Smaka av med svartpeppar.
- Finhacka bananschalottenlök, oliver, kapris och soltorkade tomater och blanda ner i dressingen. Skär ner hälften av basilika och persilja i dressingen.
- Skär zucchini, cocktailtomater och röd paprika i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Krydda grönsakerna med flingsalt och peppar.
- Koka pennepasta i saltat vatten tills den är al dente.
- Tillsätt dressingen och den avhällda, varma pastan i skålen med grönsaker och blanda.
- Toppa med hackad basilika och persilja. Servera pastasalladen som den är, eller med valfritt tillbehör.