Vitkålsgazpacho

Vitkålsgazpacho
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2025
Tommy Myllymäki 2025

Vitkålsgazpacho

7 ingredienser

Receptet på vitkålsgazpacho räcker till fyra förrätter.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 400 g vitkål (de inre bladen i mindre bitar)
  • 0,25 gul lök, skalad
  • 3 tsk vitvinsvinäger
  • 3 msk mild olivolja (av fin kvalité)
  • 1 tsk hel kummin
  • 0,5 tsk strösocker
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Kör vitkål och lök till juice i råsaftcentrifug
  2. Smaksätt juicen med kummin, socker, vinäger och olivolja
  3. Mixa soppan homogen med stavmixer och smaka av med salt och ev. mer vinäger.
  4. Serveras kyld som lite förrätt innan förrätten.