Mandariner
Mandariner
4 ingredienser
En fräsch och lätt dessert. Kom ihåg att släcka ner ljuset när det brinnande fatet bärs fram. Du behöver givetvis inte servera mandarinerna med eldfängd alkohol.
Citrusfrossa. Apelsin i stora bitar, ananas i skivor eller clementiner går också bra att tillaga på detta sätt.
Ingredienser
- 4 mandariner
- 4 tsk apelsinmarmelad, gärna med bitter smak
- 2 tsk brunt farinsocker
Flambering:
- 0,5 dl apelsinlikör
Gör så här
- Skala mandarinerna (använd gärna kniv och ta bort lite av hinnorna) och skär dem i halvor.
- Lägg dem i en ugnsfast form som du vill använda för serveringen.
- Bred apelsinmarmelad över snittytan.
- Pudra rikligt med brun farin över.
- Så här långt kan du förbereda.
- I så fall täcker du formen med plastfolie och ställer den svalt i max några timmar. Om fatet får stå längre dras mycket av fruktsaften ur och det blir svårt att flambera.
- Sätt ugnen på intervallånga 180˚ och beräkna ca 15 minuter från det att ugnen är varm.
- När det är några minuter kvar i ugnen värmer du apelsinlikören försiktigt i en kastrull på spisen.
- Ta ut formen, häll över spriten, tänd på och servera direkt.
- Mjuk vaniljglass eller lättvispad grädde är gott till. Och kanske ett hembakat havreflarn.