Tommys perfekta hamburgare
Tommys perfekta hamburgare
20 ingredienser
Hamburgare på högrev. Toppa med bacon eller sidfläsk samt bakade tomater och en god senapsdressing.
Se fler recept ur
Ingredienser
Hamburgare
- 600 g högrev, finmalen, med fin fettsammansättning
- 2 msk vatten, iskallt
- 1 tsk salt
- svartpeppar, nymalen
Senapsdessing
- 2 äggulor
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk rödvinsvinäger
- 5 dl matolja
- salt
- svartpeppar, från kvarn
- 1 msk cidersenap, grov
bakade tomater
- 8 tomater
- olivolja
- salt
- peppar
Tillbehör
- rökt sidfläsk, i tunna skivor
- västerbottensost eller annan lagrad ost
- huvudsallad
- tunt skurna lökringar
- hamburgerbröd
Gör så här
Hamburgare
- Blanda samman alla ingredienser och forma till åtta hamburgare à 75 g.
- Stek burgarna i het gjutjärnspanna för extra mycket karaktär och smak. En minut per sida ger lätt rosa hamburgare.
Senapsdressing
- Vispa samman dijonsenap, äggulor, vinäger och salt.
- Tillsätt oljan droppvis tillls en tjock majonnäs bildats.
- Smaksätt med grov senap, salt och eventuellt peppar.
Bakade tomater
- Lägg tomaterna på ugnsfast form och drizzla över olivolja, krydda med salt och peppar och baka i ugnen på 120 grader i en timme. Serveras varma till hamburgaren.