Myllymäkis hamburgare med hembakat bröd
Myllymäkis hamburgare med hembakat bröd
11 ingredienser
1,5 h (jästid)
Tommy Myllymäkis hamburgare från grunden: biffar på grovmalen högrev serverade i hembakade hamburgerbröd.
Goda tillbehör till hamburgare
Grillat bacon, ost, saltgurka, grillad tomat, majonnäs, ketchup, senap, sallad.
Ingredienser
- 600 g högrev, grovmalen
- salt
- peppar
Hamburgerbröd
- 2,5 dl vatten
- 0,5 dl mjölk
- 12,5 g jäst
- 2 msk strösocker
- 2 tsk salt
- 1 ägg
- 50 g smör
- 9 dl vetemjöl
Gör så här
- Forma fyra hamburgare av högrevsfärsen och krydda dem med salt och peppar. Grilla på hög värme tills att de är lagom rosa i mitten.
Hamburgerbröd
- Smält smör och tillsätt vatten och mjölk, värm till 37 grader.
- Blanda med jäst, mjöl samt ägg och blanda i en degblandare ca tre minuter.
- Tillsätt socker och salt och blanda ytterligare i en minut.
- Låt degen jäsa i 45 minuter, baka ut 8-10 bröd och låt jäsa 45 minuter till, spraya med vatten och baka av i ugn i 220 grader ca 8 minuter.