Kokta kräftor med två dipsåser

5 röster
4
Kokta kräftor med två dipsåser
Foto: TV4

Gör en egen lag till frysta kräftor! Servera med kokta havskräftor och två goda dipsåser.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 kg havskräftor, kokta
  • 2 kg frysta insjökräftor

Egen lag

  • 2 l vatten
  • 2 dl socker
  • 2 dl salt
  • 1 dl dillfrö
  • 0,5 dl fänkålsfrö
  • 1 knippe färsk dill

Apelsinaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 apelsin, saft och zest
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • salt
  • svartpeppar

Kryddig dip

  • 1 dl fisksås
  • 1 dl honung
  • 1 dl citron, saft
  • 1 tsk malen dillfrö
  • 1 tsk malen fänkålsfrö
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Egen lag
    Koka upp lagen och häll den över de frysta insjökräftorna. Låt svalna och ställ kallt, gärna över natten.
  2. Apelsinaioli och kryddig dip
    Vispa ihop ingredienserna till en crème och en sås.

Laddar fler recept...