Kokta kräftor med två dipsåser

5 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 kg kokta havskräftor
  • 2 kg frysta insjökräftor

Egen lag

  • 2 l vatten
  • 2 dl socker
  • 2 dl salt
  • 1 dl dillfrön
  • 0,5 dl fänkålsfrö
  • 1 stort knippe färsk dill

Apelsinaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 apelsin, saft och zest
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • Salt och svartpeppar att smaksätta med

Kryddig dip

  • 1 dl fisksås
  • 1 dl honung
  • 1 dl citronsaft
  • 1 tsk dillfrö, malen
  • 1 tsk fänkålsfrö, malen

Gör så här

  1. Egen lag
    Koka upp lagen och häll den över de frysta insjökräftorna. Låt svalna och ställ kallt, gärna över natten.
  2. Apelsinaioli och kryddig dip
    Vispa ihop ingredienserna till en crème och en sås.
18 augusti 2012

Fler goda recept