Kokta kräftor med två dipsåser

5 röster
4

Gör en egen lag till frysta kräftor! Servera med kokta havskräftor och två goda dipsåser.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 kg kokta havskräftor
  • 2 kg frysta insjökräftor

Egen lag

  • 2 l vatten
  • 2 dl socker
  • 2 dl salt
  • 1 dl dillfrön
  • 0,5 dl fänkålsfrö
  • 1 knippe färsk dill

Apelsinaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 apelsin, saft och zest
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • Salt och svartpeppar att smaksätta med

Kryddig dip

  • 1 dl fisksås
  • 1 dl honung
  • 1 dl citronsaft
  • 1 tsk dillfrö, malen
  • 1 tsk fänkålsfrö, malen

Gör så här

  1. Egen lag
    Koka upp lagen och häll den över de frysta insjökräftorna. Låt svalna och ställ kallt, gärna över natten.
  2. Apelsinaioli och kryddig dip
    Vispa ihop ingredienserna till en crème och en sås.
18 augusti 2012

Laddar fler recept