800 g blandade rotfrukter (morötter, gulbetor, jordärtskocka)
1 lagerblad
8 vitpepparkorn
1 gul lök (stor)
2 dl kvarg
1 bit färsk pepparrot, färskriven
salt
Gör så här
Gör så här i kastrull
Fyll kastrullen med vatten och lägg ner oxbringan så den täcks av vatten. Tillsätt lagerblad
och vitpeppar.
Låt koka med locket på glänt i ca tre timmar tills köttet är klart och faller samman. Om vattnet kokar bort, tillsätt då vatten löpande så köttet hela tiden är täckt av vatten. Om du kan lyfta köttet med en gaffel är det inte klart än. Köttet ska vara så att det måste lyftas med hålslev.
När köttet kokat i minst tre timmar, skär skala och skär alla grönsaker i lika stora delar. Tillsätt sedan alla grönsaker och låt koka i ca 15 minuter eller tills alla är mjuka.
Blanda kvarg med riven pepparrot och salt samt peppar. Välj styrka med mängden pepparrot.
Servera allt i djupa tallrikar med pepparrotskrämen.
Gör så här i tryckkokare
Fyll tryckkokaren med vatten och lägg ner oxbringan så den täcks av vatten. Tillsätt lagerblad
och vitpeppar. Stäng locket och låt den koka under tryck i ca 40 minuter tills köttet är klart
och faller samman.
Skär skala och skär alla grönsaker i lika stora delar. Blanda kvarg med riven pepparrot och salt samt peppar. Välj styrka med mängden pepparrot.
Ta av locket och ta bort skummet på ytan. Lyft ut köttet och låt buljongen koka upp och tillsätt alla grönsaker och låt koka i ca 15 minuter.
Servera oxbringan med rotfrukterna i djupa tallrikar och toppa med pepparrotskräm.