Sötsur kycklinglårfilé med ingefärswok

20 min
4
Spela video Sötsur kycklinglårfilé med ingefärsfrästa grönsaker
Foto: tv4

Sötsur kycklingwok på kycklinglårfilé, ingefära, spetskål, purjolök och blomkål. Servera ris om du vill ha en matigare rätt.

15 oktober 2013
20 min
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 50 g ingefära
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 liten spetskål
  • 0,5 stor purjolök
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl ostronsås
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk ljus soya
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft

Till servering

  • ris

Gör så här

  1. Stimla kycklingen på en separat plastskärbräda.
  2. Skär blomkål, purjolök och spetskål i grova bitar.
  3. Hacka ingefära och vitlök fint.
  4. Bryn kycklingen i olja.
  5. Tillsätt vitlök, sambal oelek och ingefära, stek samman i en kort stund på hög värme.
  6. Tillsätt grönsakerna och woka hastigt på hög värme.
  7. Tillsätt ostronsås, ljus soja, hoisinsås, risvinäger, apelsin  och låt koka samman några minuter. Tänk på att inte koka för långe, behåll krispet i blomkål och spetskål.
  8. Riv lite apelsinskal på toppen och servera eventuellt med ris.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept