Spare ribs med asiatisk glaze

Spela video Spare ribs med asiatisk glaze
Foto: Tv4

Spare ribs, eller tunna revbensspjäll. Förkoka dina spare ribs möra och glasera sedan med en glaze med koriander, sesamolja och vitlök.

I videoklippet ovan
Tommy och Lisa lagar varsin variant på revben till julbordet, en med tjocka revbenspjäll och en med tunna spare ribs.

Här hittar du Lisas recept med tjocka revbensspjäll


Se fler recept från

Mitt kök


19 december 2012

Du behöver

Spare ribs med asiatisk glaze

  • 1,2 g spare ribs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 chili
  • 1 tsk stötta korianderfrön
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 dl ostronsås
  • 0,5 dl risvinäger
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Spare ribs med asiatisk glaze
    Koka revbenen i saltat vatten i ca 45 min tills köttet är mört. 
  2. Hacka vitlök och chili. Fräs vitlöken tills den fått fin färg, tillsätt sedan chilin och fräs samman.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och koka samman.
  4. Skär revbenspjällen i bitar, sväng runt i glazen. Grilla i dina spare ribs i ugnen på 225°C tills de fått fin färg.
Kommentera receptet

Fler goda recept