Råbiff à la Mitt kök

Spela video Råbiff à la Mitt kök
Foto: Tv4

Råbiff av finhackat innanlår med picklad blomkål, äggula, rödlök, kapris och pepparrot till.

I videoklippet ovan: Så gör du råbiff
Se fler recept från

Mitt kök


22 november 2012
4

Du behöver

Råbiff

  • 600 g nötkött (innanlår)

Tillbehör

  • 4 st äggulor
  • 4 msk kapris
  • 1 st rödlök, hackad
  • 4 msk pepparrot, riven

Picklad blomkål

  • 0,25 st blomkålshuvud
  • 1 dl ättikssprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Picklad blomkål
    Blanda ättiksspriten, strösockret och vattnet till en lag och blanda runt så sockret löser sig.
  2. Plocka ner blomkålshuvudet i mindre delar. Lägg ner i lagen. Låt så minst 20 min.
  3. Råbiff
    Skär ner innanlåret i mindre delar och finhacka köttet.
  4. Forma en biff av köttet, servera med rödlöken, pepparroten, kapris och den picklade blomkålen. Toppa med en äggula.
Kommentera receptet

Fler goda recept