Äppelchutney

Mumsig äppelchutney som passar perfekt till kyckling eller fläskfilé.

Se fler recept från

Mitt kök


2 september 2012

Du behöver

  • 500 g äpple
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st röd chili, finskuren i skivor
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk ingefära
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl russin
  • Matolja att fräsa i

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär i grova bitar.
  2. Fräs lök med chili och torkade kryddor på låg värme i olja tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt äpple och ättika samt socker och russin.
  4. Låt puttra i 30 minuter. Smaka av med eventuellt mer socker eller ättika.
  5. Häll upp på väl rengjord glasburk och förslut! Supergott till kyckling eller fläsk!
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept