Äppelchutney

Tommy Myllymäki 2016

Äppelchutney

10 ingredienser

Mumsig äppelchutney som passar perfekt till kyckling eller fläskfilé.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

  • 500 g äpple
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finskuren i skivor
  • 1 krm malen kanel
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk ingefära
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl russin
  • matolja, att fräsa i

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär i grova bitar.
  2. Fräs lök med chili och torkade kryddor på låg värme i olja tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt äpple och ättika samt socker och russin.
  4. Låt puttra i 30 minuter. Smaka av med eventuellt mer socker eller ättika.
  5. Häll upp på väl rengjord glasburk och förslut! Supergott till kyckling eller fläsk!