Tre minipajer på färdiga pajskal

Spela video Tre minipajer på färdiga pajskal
Foto: tv4

Tre minipajer till kräftorna, använd färdiga små pajskal och fyll med kantareller, ansjovis resperktive rökt böckling.

15 augusti 2013

Du behöver

  • ca 15 färdiga små pajbottnar
  • 100 g kantareller
  • 100 g vällagrad ost
  • 1 burk anjovisfileer
  • 2 rödlökar
  • 2 krukor dill
  • 150 g rökt böckling

Äggstanning

  • 8 ägg
  • 4 dl grädde
  • 4 dl mjölk

Gör så här

  1. Börja med äggstanningen som skall hällas i samtliga pajer. Knäck äggen i skål och blanda med mjölk och grädde. Låt sedan äggstanningen stå och börja med de tre olika fyllningarna.
  2. Ansjovisfyllning: skiva och stek löken i smör. Lägg sedan lite lök tillsammans med en ansjovisfilé i 5 stycken pajskal.
  3. Kantarellfyllning: stek kantarellerna i samma panna som tidigare tillsammans med smör. Salta och peppra och fördela i pajskalen.
  4. Rökt fisk-fyllning: bryt ner fisken i mindre bitar och lägg i pajskalen samt fortsätt med hackad dill.
  5. Toppa samtliga pajer med riven vällagrad ost och äggstanning utan att det rinner över.
  6. Ställ pajerna på en plåt och baka i ugnen på ca 150 grader i ca 10-15 minuter. Plocka ut pajerna när
    äggstanningen stelnat.
  7. Toppa med dill till servering och ät tillsammans med kräftor
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept

Fler från Tommy Myllymäki

Visa alla recept från Tommy Myllymäki

Fler från Mitt kök

Visa alla recept från Mitt kök