Hemgjord snaps med citron och pepparrot

Hemgjord snaps med citron och pepparrot
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2024 KMLisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2024 KMLisa Lemke 2016

Hemgjord snaps med citron och pepparrot

5 ingredienser

Hemgjord citron- och pepparrotssnaps. Låt din citronsnaps stå och dra i två dygn innan du dricker den.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 75 cl okryddad vodka
  • 1 citron
  • 1 bit färsk pepparrot [ca 10 cm]
  • 1 ren kökshanduk

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Riv eller skala citronen, behåll det gula skalet men unvik det vita.
  2. Ska och riv pepparoten.
  3. Lägg sedan både pepparroten och skalen i en hel och ren kökshanduk som inte är för tjock. Samla allt i mitten av kökshandduken och spännfast allt med en gummisnodd.
  4. Häll sedan spriten i en stor syltburk och placera kökshandduken ovanför vätskan. Handduken ska aldrig nudda spriten.
  5. Stäng sedan locket och se till att det är tätt. Låt stå i rumstemperatur i ca 2 dygn. Servera tillsammans med kräftor!