Tommy Myllymäkis midsommarsill
Tommy Myllymäkis midsommarsill
9 ingredienser
Dill, lime och chili skapar en oväntad smakkombination i Tommy Myllymäkis egen midsommarsill.
Ingredienser
- 200 g inläggningsklar sill
- 10 cm gurka
- 0,5 kruka dill
- 1 bananschalottenlök
- 1 lime, skalet och saften
- 1 grön chilifrukt
1-2-3-lag:
- 0,5 dl ättika
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
Gör så här
- Gör 1-2-3-lagen.
- Skär sillfiléerna i önskad storlek.
- Skär sedan lök och chili tunt och lägg i en fin burk, gärna med lock.
- Plocka ner dillen och lägg i burken.
- Tillsätt skalet från en lime samt saften av frukten.
- Tärna gurkan fint och lägg i burken.
- Avsluta med 1-2-3-lagen så att det täcker allt i burken.
- Stäng locket och förvara i kylen till servering.