Pilgrimsmusslor med bacon och äpple

16 röster
4
Pilgrimsmusslor med bacon och äpple
Foto: tv4

Halstrade pilgrimsmusslor med bacon och krispig äppelsallad. Beräknat till fyra personer som en förrätt.

Visa mer
4

Du behöver

  • 12 pilgrimsmusslor
  • salt och peppar
  • smör och olja till stekning
  • 75 g smör
  • 70 g bacon
  • 1 krispigt äpple, gärna svenskt
  • 0,5 stjälk bladselleri (eller 1 liten stjälk)
  • 1 dl rostad mandel
  • lite citronsaft
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Plocka bort den lilla muskeln från pilgrimsmusslorna (sitter på sidan) och krydda dem med salt och
    peppar. 
  2. Strimla baconet och stek det gyllene. 
  3. Strimla äpplet och sellerin i mycket tunna stavar och sväng runt med citronsaft så äpplet inte missfärgas. 
  4. Bryn smöret och vänd ner bacon och mandel när smöret är färdigbrynt. 
  5. Stek pilgrimsmusslorna i smör och olja i en het panna tills de fått fin färg men fortfarande har en rå kärna i mitten.
  6. Lägg upp på tallrikar, toppa med salladen samt det brynta smöret med bacon och mandel. Servera genast.
19 september 2013

Laddar fler recept...